Zadnje spremembe: 26.5.2023

 

Dobrodošli !

 
 

Dobrodošli na spletno stran dolgodlakih škotskih ovčarjev of the Holy Mountain. …Želim Vam prijeten ogled moje strani v kateri sem poskusila z besedami in slikami izraziti mojo ljubezen do te prekrasne pasme!

 

V psarni »Of the Holy Mountain” selekcioniramo in vzrejamo dolgodlakega škotskega ovčarja korektnega tipa, temperamenta in zdravja! Cilj naše vzreje strmi k vzreji tipičnih predstavnikov te prečudovite pasme, ki se po tipu in temperamentu približujejo kot je le mogoče FCI standardu.

Pravi škotski ovčar je »zelo lep pes, ki stoji z impresivnim dostojanstvom, tako da noben del telesa ni v nesorazmerju s celoto. Telesna zgradba izraža moč in gibljivost, brez zbitosti in brez sledu obatosti. Njegov značaj je prijazen, brez znakov nervoze ali agresivnosti.«

Vzrejamo vse tri barve: soboljevo bela, tribarvna in blue merle.

Naša vzreja strmi k tipu psa, ki se najbolj približuje FCI standardu, ker more biti vsak pes še vedno fizično in mentalno sposoben opravljati svoje prvotno delo ovčarja!

Skoraj vsi naši psi so uvoženi iz tujine (Francija, Velika Britanija, Poljska, Madžarska), ker dajemo velik pomen na poreklo in zdravstveno stanje naših psov.

Za dedne bolezni kjer obstajajo genetski testi testiramo naše pse. Pri izbiri vzrejnih kombinacij dajemo poudarek na tip, zdravje in uravnovešen karakter plemenjakov in plemenk, ki so testirani na pašni nagon. Dokazalo se je, da imajo psi z močim nagonom na ovce tudi bolj stabilen karakter brez znakov plašnosti in nervoze.

Aktivno se udeležujemo razstav po celi Evropi

in ostalih pasjih športov, kot je agility, poslušnost …

Kar je pa bistveno za nas je, da bodo naši psi in njihovi lastniki srečni in zadovoljni skupaj.

Neda & Holy Collies

 

    
 

 

© 2007 Collies of the Holy Mountain